Typescript

21. May 2023

Boost dit React-projekt med TypeScript

Casper Panduro

Casper Panduro

Freelance web-entusiast | React, React Native og Laravel 🚀

I dagens udviklerverden er det vigtigt at vælge de rigtige værktøjer og teknologier for at sikre effektivitet og kvalitet i vores projekter. Når det kommer til udvikling af React-applikationer, er et af de mest kraftfulde værktøjer, man kan tage i brug, TypeScript. I dette blogindlæg vil vi udforske, hvorfor TypeScript er en god idé at bruge i dine React-projekter, hvilke fordele du får ud af det, og vi vil også se på nogle praktiske eksempler.

Hvorfor bruge TypeScript?

TypeScript er et typet supersæt af JavaScript, der tilføjer stærk statisk typning til sproget. Her er nogle af de primære grunde til at bruge TypeScript i dine React-projekter:

 1. Bedre kodekvalitet: TypeScript giver dig mulighed for at fange fejl tidligt i udviklingsprocessen ved hjælp af statisk typing. Det gør det lettere at opdage og rette fejl, før de når produktionen.

 2. Bedre IDE-support: Med TypeScript får du stærkere understøttelse i moderne udviklingsmiljøer såsom Visual Studio Code eller PHP Storm. Dit IDE med Typescript levere autocompletion, fejlmeddelelser og dokumentation, der hjælper dig med at skrive bedre og mere pålidelig kode.

 3. Øget skalérbarhed: Når dit projekt vokser i omfang og kompleksitet, bliver det afgørende at have en god håndtering af typer. TypeScript hjælper dig med at skabe mere robuste og skalerbare React-applikationer ved at sikre en bedre struktur og tydeligere grænser mellem komponenter.

 4. Nem integration i eksisterende projekter: Hvis du allerede har et React-projekt, kan du nemt tilføje TypeScript gradvist ved hjælp af "any" typen til at starte med. Derefter kan du gradvist konvertere dine komponenter til at udnytte de fulde fordele ved TypeScript.

Praktiske eksempler

Lad os se på nogle praktiske eksempler på, hvordan TypeScript kan forbedre dine React-projekter:

Component proptypes
interface User = {
  name: string;
  avatar_url: string;
}

const Avatar = ({name, avatar_url}: User) => {
  return (
    <div>
      <!-- Markup'en -->
    </div>
  )
}

Ved at definere typed props til dine komponenter får du ikke kun bedre autokomplettering og fejlmeddelelser, men det hjælper også andre udviklere med at forstå, hvilke data der skal passes til en given komponent.

Type-checked API-kald
interface User {
 id: number;
 name: string;
 email: string;
}
async function fetchUser(userId: number): Promise<User> {
  const response = await fetch(`/api/users/${userId}`);
  const data = await response.json();
  return data as User;
}
// Anvendelse af fetchUser-funktionen
async function getUser(userId: number): Promise<void> {
  try {
    const user = await fetchUser(userId);
    console.log(user.name);
    console.log(user.email);
  } catch (error) {
    console.error('Fejl ved hentning af bruger:', error);
  }
}

TypeScript giver dig mulighed for at definere typede interfaces til dine API-responser. Dette hjælper med at sikre, at du håndterer de korrekte data fra dine API-kald og mindsker risikoen for fejl.

Brug af generiske typer
interface Response<T> {
 data: T;
 status: number;
}
async function fetchData<T>(url: string): Promise<Response<T>> {
 const response = await fetch(url);
 const data = await response.json();
 return { data, status: response.status };
}
// Anvendelse af fetchData-funktionen
async function displayData<T>(url: string): Promise<void> {
 try {
  const result = await fetchData<T>(url);
  console.log('Data:', result.data);
  console.log('Status:', result.status);
 } catch (error) {
  console.error('Fejl ved hentning af data:', error);
 }
}
// Eksempel med en API-endepunkt, der returnerer brugerdata
interface User {
 id: number;
 name: string;
 email: string;
}
const apiUrl = '/api/users/1';
displayData<User>(apiUrl);

I dette eksempel bruger vi generiske typer til at oprette en Response-interface, der indeholder både data og status for en API-anmodning. Vi har også en fetchData-funktion, der bruger generiske typer til at håndtere forskellige typer af data.

I displayData-funktionen anvender vi fetchData med den ønskede typenotation <T> for at specificere den forventede datatypen. I vores eksempel bruger vi typen User til at definere brugerdata. Herefter logger vi data og status i konsollen.

Dette eksempel viser, hvordan generiske typer kan gøre din kode mere fleksibel og genbrugelig ved at tilpasse sig forskellige datatyper. Du kan bruge denne tilgang til at håndtere forskellige typer af API-responser eller data fra andre kilder i dine React-projekter.

Konklusion

I dette blogindlæg har vi set, hvorfor TypeScript er en god idé at bruge i dine React-projekter. Fra forbedret kodekvalitet og IDE-support til større skalérbarhed og nem integration i eksisterende projekter, kan TypeScript hjælpe dig med at opbygge mere pålidelige og robuste React-applikationer.

Vi har også udforsket nogle praktiske eksempler, herunder typede props, type-checked API-kald, samt brugen af generiske typer.

Hvis du som webudvikler ønsker at tage dine React-projekter til næste niveau og forbedre både udviklingsoplevelsen og kvaliteten af dine applikationer, bør du absolut overveje at inkludere TypeScript som en integreret del af din udviklingsproces.

Så gå videre, eksperimenter med TypeScript i dine React-projekter, og oplev selv fordelene ved at have en stærkere og mere struktureret kodebase. God kodning!