Shopify vs WordPress

02. Jun 2023

Shopify vs. WordPress - hvilken webshop skal jeg vælge

Casper Panduro

Casper Panduro

Freelance web-entusiast | React, React Native og Laravel 🚀

Når det kommer til at starte en e-commerce butik, er valget af det rette platform helt afgørende. To af de mest populære muligheder er Shopify og WordPress. Begge platforme har deres egne styrker og svagheder, og det er vigtigt at sammenligne dem for at træffe den bedste beslutning for din virksomhed. I denne artikel vil vi dykke ned i fordelene og ulemperne ved både Shopify og WordPress og hjælpe dig med at afgøre, hvilken der passer bedst til dine behov.

Sammenligning - Pro's and Con's ved Shopify & WordPress

Lad os starte med at se på fordelene og ulemperne ved Shopify og WordPress.

Shopify

Shopify Code by Panduro

Shopify er en alt-i-en e-handelsplatform, der er vært for din butik på deres egne servere. Her er nogle af fordelene ved Shopify:

Pro's:
 1. Brugervenlighed: Shopify er kendt for sin brugervenlige interface, der gør det nemt for selv nybegyndere at oprette og administrere deres butik. Du behøves hverken at kunne kode eller have nogen speciel vild erfaring omkring at starte en webshop - Shopify gør det nemt for dig at komme igang med deres store udvalg af tema'er, samt opsætningsguider, som hjælper dig i mål.

 2. Hosting og sikkerhed: Med Shopify behøver du ikke bekymre dig om hosting eller sikkerhed. Alt dette håndteres af Shopify, hvilket giver dig ro i sindet. Du skal blot oprette en profil og så er du igang.

 3. Tilpasning: Selvom Shopify er en platform, der tilbyder mange skabeloner og temaer, kan du også tilpasse dit design efter behov.

 4. App-butik: Shopify har en bred vifte af apps og tilføjelser, der kan udvide funktionaliteten i din butik.

 5. Kundesupport: Shopify er kendt for sin fremragende kundesupport, der er tilgængelig 24/7.

Con's:
 1. Omkostninger: Shopify er en betalt platform, og omkostningerne kan løbe op, især hvis du har mange produkter eller har brug for avancerede funktioner.

 2. Begrænset kontrol: Som en hosted platform har du mindre kontrol over serverindstillinger og tekniske aspekter sammenlignet med WordPress.

WordPress

WordPress Code by Panduro

WordPress er en open-source CMS (Content Management System), og WooCommerce er en plugin til WordPress, der tilføjer e-handelsfunktionalitet. Her er nogle af fordelene ved WordPress:

Pro's:
 1. Fleksibilitet og kontrol: WordPress giver dig fuld kontrol over din butik og serverindstillinger. Du kan tilpasse og udvide den på næsten enhver måde, du ønsker.

 2. Omkostninger: WordPress og WooCommerce er gratis at bruge, men der kan være omkostninger til hosting og temaer/plugins. Det er som regel ikke en særlig dyr investering.

 3. Stor fællesskabsstøtte: WordPress har et stort fællesskab af udviklere, der konstant arbejder på at forbedre platformen og tilbyde support.

 4. SEO-venlighed: WordPress er kendt for sin gode SEO-venlighed, hvilket kan være afgørende for din butiks synlighed i søgeresultaterne.

Con's:
 1. Længere indlæringskurve: Da WordPress er en mere kompleks platform end Shopify, kan der være en stejlere indlæringskurve, især for dem uden teknisk baggrund. Heldigvis findes der content-builders som eksempelvis, Elementor, som gør det lettere for dig som webshop-ejer.

 2. Hosting og sikkerhed: Selvom der er mange hostingmuligheder tilgængelige for WordPress, er du ansvarlig for at vælge en pålidelig vært og sikre din webshops sikkerhed. Det er også vigtigt at finde en web-hosting platform som giver maksimal mulighed for at optimere sikkerheden på din webshop. Her kan jeg virkelig anbefale at bruge Cloudways, som specialiserer sig i at lave WordPress-hosting.

 3. Opdateringer og vedligeholdelse: Da WordPress er en open-source platform, kræver det regelmæssige opdateringer og vedligeholdelse for at sikre optimal ydeevne og sikkerhed. WordPress er det mest anvendte CMS i verden, så hackere forsøger konstant at finde sikkerhedshuller, så husk at vær opmærksom på opdateringer til plugins eller de tema'er du bruger.

Skal du vælge Shopify eller WordPress?

Valget mellem Shopify og WordPress afhænger af dine specifikke behov og evner. Her er nogle faktorer, du bør overveje:

 1. Brugervenlighed: Hvis du er nybegynder eller har begrænset teknisk ekspertise, kan Shopify være det bedste valg. Det er intuitivt og nemt at komme i gang med.

 2. Scaling: Hvis du har brug for avancerede tilpasningsmuligheder og fuld kontrol over din butik, er WordPress det bedste valg.

 3. Omkostninger: Overvej dit budget og de specifikke funktioner, du har brug for. Shopify har en fast månedlig betaling, mens WordPress er gratis, men med mulige omkostninger til hosting og tilføjelser.

 4. Support: Shopify tilbyder dedikeret 24/7 kundesupport, mens WordPress har et stort fællesskab af udviklere som står klar til at hjælpe dig på rette vej.

Konklusion

Både Shopify og WordPress er populære og gode systemer når du skal starte en webshop. Shopify er ideel for dem, der ønsker en brugervenlig og alt-i-en-løsning, mens WordPress passer bedst til dem, der har brug for fuld kontrol og tilpasningsmuligheder. Evaluér dine behov og ressourcer for at træffe den bedste beslutning for din virksomhed.

Husk, at uanset hvilken platform du vælger, er det vigtigt at fokusere på brugeroplevelsen, sikkerhed, markedsføring og kundesupport for at opnå succes med din webshop. Se hvilke strategier du skal anvende for at optimere konverteringsraten på din webshop.

Uanset om du hælder mest til Shopify eller WordPress, så er jeg altid klar på at hjælpe dig videre. Så tøv ikke med at skrive til mig på cp@codebypanduro.dk eller giv mig et kald på +45 22 62 34 62, så er jeg sikker på at jeg kan hjælpe dig på rette vej.