Headache

18. Jan 2023

Vue eller React? Hvad skal jeg vælge?

Casper Panduro

Casper Panduro

Freelance web-entusiast | React, React Native og Laravel 🚀

Vue og React er begge populære JavaScript-frameworks, der bruges til at bygge avancerede webapplikationer. Begge frameworks har deres egne fordele og ulemper, og det afhænger af projektet, hvilket framework der er bedst at bruge.

Vue

Vue er et mindre framework end React, og netop det gør også at det er nemmere at komme i gang med. Vue har en lille læringskurve, da det er bygget op omkring et simpelt og intuitiv API. Med Vue 3 er det kommet mulighed for at bygge sine komponenter op med Composition API, som er end anden måde at arbejde med Vue på end førhen. Med Composition API minder opbygning af state, methods, computed properties osv, mere om React.

Det gode ved Vue, er også, at Vue har også et stort community omkring sig. Står du med et problem når du udvikler Vue, så er der med garanti en anden som har stået i samme situation som dig. Jeg har i mange år været kæmpe fan af Vue og er det stadig.

React

React, derimod, er et noget større framework end Vue og kan være sværere at lære i starten. Der er dog større mulighed for at bygge komplekse applikationer med React i og med at frameworket er større og har flere funktionelle muligheder. React har også et stort community, ja faktisk meget større end Vue, og dermed findes der også mange værktøjer og biblioteker, der kan hjælpe med at forbedre udviklingsprocessen.

Når det kommer til ydeevne, er React ofte betragtet som et hurtigere framework end Vue. Det skyldes, at React bruger virtuel DOM, som gør det muligt at opdatere kun de dele af applikationen, der har ændret sig, i stedet for at genopbygge hele DOM'en. Dette giver en en hurtigere ydeevne i store og mere komplekse applikationer.

Det kan også være nemmere at finde udviklere, der er erfarne i React, hvilket kan være en fordel, hvis man planlægger at ansætte eksterne udviklere til sit projekt.

Hvad skal jeg gå med?

I sidste ende, afhænger valget mellem Vue og React af projektet og de specifikke krav som projektet er bygget op omkring. Hvis du kommer fra Vanilla javascript eller fra jQuery, så vil jeg anbefale at du starter med Vue, da det har en lav læringskurve i forhold til React.

Hvis projektet er meget komplekst og kræver en hurtig ydeevne, kan React være det bedre valg.

Hos Code by Panduro udvikler vi efterhånden primært React applikationer. Det er et valg vi har taget. Så hvis du har et projekt i React (eller Vue), så føl dig fri til at kontakte mig på +45 22 62 34 62 eller send mig en mail med en beskrivelse af projektet på cp@codebypanduro.dk